Räddningstjänsten i Berlin köper S-CUT

Vår CE-märkta produkt, avsedd för ambulans och räddningstjänster.

En av våra CE-märkta produkter som används av ambulans- och räddningstjänster över hela världen.

Efter diverse problem med knivar och saxar i utsatta situationer har Berlins räddningstjänst, Feuerwehr Berlin, fattat beslut om att utrusta sina fordon med S-CUT. Vecka 2 gick leveransen ner till den tyska huvudstaden. Feuerwehr Berlin hade specifika önskemål om utförandet som vi har tillgodosett.

Fler och fler räddningstjänster och andra organisationer inom ambulans/sjukvård, militär och polis med flera upptäcker fördelarna med S-CUT jämfört med att använda saxar och knivar i olika sammanhang där det gäller att snabbt kunna utföra ett skärande moment. Det handlar ofta om livräddande insatser där S-CUT är oslagbar när det gäller att på kortast möjliga tid avlägsna kläder för att komma åt att utföra hjärtstart, stoppa blödningar m m.

Vi kan med fog säga att S-CUT är en vass livräddare!

 

“Jag vill gärna att man får av mig kläderna fort”

Vi fick ett mail från Gunnar Löfdahl i Karlstad när vi hade lite krångel med webbshoppen för ett par dagar sen. Han valde att maila sin order till oss och när vi ändå hade kontakt passade vi på att fråga hur han skulle använda sin S-CUT. Vi är nämligen nyfikna på hur våra kunder använder sina S-CUTs. Det här är svaret vi fick:

”Saxen som följer hjärtstartaren är inte så kraftig, när det är bråttom. Jag har påtalat detta för handlarn’ hemma, men han har inte köpt någon. Jag vill gärna att man får av mig kläderna fort om det händer något. För 249 kr är det en billig investering.”

Vi kan inte annat än att hålla med!

Ny affärspartner i Dubai

ARASCA – ny samarbetspartner i DubaiVi har glädjen att få inleda ett samarbete med ARASCA i Dubai. ARASCA, en stor aktör i branschen för sjukvårdsartiklar, började marknadsföra S-CUT vid mässan Intersec 2017. Det är en internationell mässa som gick av stapeln i januari och i år var det just Dubai som var värdstad för mässan.

På sin hemsida presenterar ARASCA sig själva så här:

“Our mission is to be the most Trusted and Well-Known supplier for pre-hospital medical equipment within the UAE and GCC countries, delivering the best customer experience, within the market we serve.”

Läs mer på arascagroup.com

S-CUT uppmärksammad i medicinsk tidskrift

Affärstidningen The Forefront of Life Science uppmärksammar S-CUT.

Affärstidningen The Forefront of Life Science uppmärksammar S-CUT.

I nr 4/2016 uppmärksammar affärstidningen “The Forefront of Life Science” S-CUT i en artikel. I texten beskrivs bland annat hur S-CUT bidrar till att kapa tid från inträffat trauma tills kläder har öppnats/avlägsnas och livräddande åtgärder sättas in. Den beskrivs vidare som lättanvänd och säker, både för räddningspersonal och patient.

Artikeln hänvisar även till en studie utförd vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg där det konstaterats att tidsbesparingen med en S-CUT i genomsnitt är 63 sekunder jämfört med den sax som ofta använts för ändamålet.

Läs hela artikeln här

Sveriges modernaste ambulansstation invigdes med S-Cut!

S-Cut hade sin roll i invigningen av landets modernaste ambulansstation. Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande, och Elisabeth Kihlström, ordförande i sjukhusutskottet, hjälps åt att skära av bandet – med en S-Cut. På bilden syns även Kenneth Englund och Gunnel Stake.

S-Cut hade sin roll i invigningen av landets modernaste ambulansstation. Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande, och Elisabeth Kihlström, ordförande i sjukhusutskottet, hjälps åt att skära av bandet – med en S-Cut! Till vänster ses Kenneth Englund och till höger Gunnel Stake.

Den nya moderna ambulansstationen i Säffle invigdes den 12 maj och som sig bör användes det moderna verktyget S-CUT för att skära av bandet.

Förutom att ändamålsenliga lokaler främjar en bra arbetsmiljö är stationen först i landet med att ha alla rutiner i läsplattor i stället för pärmar och handböcker.

Ett stort lycka till önskar vi på ES Equipment!

S-CUT Challenge avgjord under Ambulans 2015

Morgan Olsson, vinnare av S-CUT Challenge 2015.

Morgan Olsson, vinnare av S-CUT Challenge 2015.

2015 års upplaga av S-CUT Challenge arrangerades i år av Ambulans 2015 och Ferno och genomfördes under mässan. Tävlingen började försiktigt, den annars modiga ambulanspersonalen tvekade till en början i att mäta sig i skicklighet med S-CUT. Men efter hand vaknade vinnarskallarna och tävlingen tog fart.

De som lyckades bäst i kvalet och tog sig till final var Morgan Olsson från Ljusdal och Mats Horn från Gävle. Finalen bestod som vanligt i att skära upp ett skinnställ så snabbt som möjligt. Morgan lyckades bäst och avgick som segrare med tiden 28,35 sekunder*.

Vi gratulerar ljusdalssonen Morgan Olsson till vinsten, en S-CUT 701 med hölster, som överräcktes av Martina från Ferno.

*Rekordet, på 16 sekunder, innehas av Karin Nilsson från Ängelholm. I slutet av filmen här nedanför, totalt en minut lång, visas när Karin slog sitt världsrekord.

Vi på S-CUT tackar alla deltagare och arrangörer och hoppas på återseende vid nästa tillfälle som infaller 2017.

S-CUT QE

Vår nya produkt, S-CUT QE. Vår nya produkt, S-CUT QE (Quick and Easy) finns nu att beställa i webbshoppen på s-cut.se.

S-CUT QE är en lite enklare modell, tillverkad i glasfiberarmerad plast. Den har samma excellenta skäregenskaper som tidigare modeller, men är billigare i inköp.

Spara 84 kr och köp den i paket tillsammans med ett bälteshölster. Till webbutiken>>